Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja asetäitja Rait Saart rääkis Delfile, et mupo suvepäevadest võtavad osa töötajad, kes on puhkusel ega pole graafikujärgsel tööl. „Amet ise töötab täie vungiga edasi. Mingisuguseid tööalaseid ärajätmisi või puudusi töös ei ole,“ kinnitas Saart.

Mupol on kombeks suvepäevi korraldada Aegna saarel, kus seekord ollakse kaks päeva. Suvepäevad on juba mõnusalt alanud. „Ma helistasin sinna hommikul. Ilm pidi ilus olema ja sääsed ei pidanud sööma. Inimesed on rõõmsad ja tunnevad end vabalt ja hästi,“ kõneles Saart.

Suvepäevade raames arutatakse Saarti sõnul teemasid, mis inimestel hingele kogunenud. „Siin ametiruumides ja väga selges ametkondlikkus keskkonnas jääb inimeste suu kinni, aga seal vabamas õhkkonnas saab rääkida paljusid asju,“ märkis Saart, kelle sõnul on rääkimine-vaidlemine ainult hea.

„Oleme ümber korraldanud patrullteenistust ja struktuur muutus mõnda aega tagasi. Eks need asjad tahavad rääkida. Siin kadus rida osakondade juhatajate ametikohti, tööfunktsioonid jagati ümber,“ ütles Saart ja märkis, et muudatustega kaasneb alati inimesi, kes nendega rahul pole. Negatiivsed emotsioonid tuleb aga mehe kinnitusel välja elada, muidu kantakse endaga kogu aeg kauna kaasas.

Suvepäevade eelarvega Saart kursis pole, kuid ta märkis, et osavõtjatelt koguti ka osalustasu.