"Samas on palju neid, kes meiega ühendust võtavad, sooviga liituda või arutada mõnd uut algatust," rääkis Vakra Delfile ühenduse toetajatest. "Sel [möödunud - toim.] nädalavahetusel kogunevad Viljandimaale Demokraadid mõttetalgutele, et panna paika edasine tegevuskava."

Suvistest tegevustest ja töövõitudest rääkides nimetas Vakra keelatud annetuste teemat. Ta märkis, et valitsus toetas ühenduse algatatud eelnõu, mis kriminaliseeriks ka erakonnale tehtud keelatud annetuse vastuvõtmise. "Selleks taastatakse enne 1. aprilli 2011 kehtinud karistusseadustiku punkt, mis kriminaliseeris erakonnale tehtava anonüümse, varjatud või juriidilise isiku annetuse vastuvõtmise."

Tubliks õnnestumiseks peab Vakra ka seda, et jätkuvad arutelud Demokraatide ühenduse idee üle, et elektrihinna tõusu saab taastuvenergia tasusid vähendades pidurdada. Praegu on taastuvenergia osa elektri hinnast tarbijale üle kümne protsendi.

Riigi toetuse taastuvenergeetikale maksavad Vakra sõnul aga kinni Eesti inimesed. "Eesti riik saab 2020. aastani suuri summasid CO2 müügist. Hoopis nendest rahadest tuleks kompenseerida taastuvenergia tasusid, mis tooks tarbijale kümneprotsendilise elektrihinna languse," sõnas Vakra.

Demokraatide edusammuna nimetas Vakra ka algatatud arutelu parlamendi liikmete sõiduvahendite soodsama hanke teemal.

Erakondade eelarve liikmemaksudest

Rainer Vakra kinnitusel on Demokraatide ühenduse toetajad ja rahastajad organisatsiooni enda liikmed ning suurimat majanduslikku vastutust kannavad just asutajaliikmed.

Vakra sõnul peaks tema veendumuse järgi suur osa eelarvest kujunema liikmemaksudest. "Praeguse erakondade rahastamise süsteemis on tasakaalust väljas rahastamise allikad – riik, eraannetused ja liikmemaksud. Parteid loodavad liialt palju riigi ja teistele väljast tulevatele annetustele."