Suure tõenäosusega saaksin õppima minna riigieelarvelisele kohale. Kui peaks juhtuma, et ma ei saa 100%-list õppetoetust, siis võin küll oma ülikoolimõtted maha matta. Eriti nüüd kui tahetakse vastu võtta uus haridusreform, mis suurendab üliõpilaste koormust veelgi ja tänu millele puudub võimalus ülikooli kõrvalt tööle minemiseks.

Kuna ma ei ela ei Tartus ega Tallinnas, siis peaksin ma ise hakkama saama oma elamiskulude katmisega, kuna vanemate juures ei saa enam elada ja neil ei ole raha minu toetamiseks. Minu peres on palju lapsi ja me elame palgapäevast palgapäevani ja kuu lõpus on alati raha otsas ning oleks mõeldamatu, et nad mind rahaliselt aitaksid.

Eesti riik annab üliõpilastele väga väikseid toetusi. Toimetulekutoetus on ligi 70 eurot ja seda ei anta ka kohe ülikooli esimesel semestril. Tööle minemine on ka raskendatud, sest peab õppima ja ega neid töökohti on väga vähe.

Üliõpilaste elu on muudetakse uue haridusreformiga väga raskeks. Vaese pere lastel, kes ei ela Tartus või Tallinnas on kooli minemine majanduslikult raske, isegi kui ollakse väga tark. Riigieelarveline koht ei kata ju elamiskulusid ja see 70eurone toetus on naeruväärne. Selle eest saab heal juhul ainult ühiselamukoha eest tasuda.