Samas märkis Tigasson, et väiksemaid eksimusi oli loendusel päris palju, näiteks mõni välismaal elav inimene loendas end Eestis elavaks, mõnda koju ei mindud, sest välja üüritud korteri omanik loendas end sinna ise ära.

Eesti Ekspressi ajakirjanik Sulev Vedler märkis, et enne sünnitust märgivad emad enda ja lapse isa rahvust ja selle järgi on eestlaste osakaal sündinute seas 3/4, samas Nõukogude ajal oli see näitaja 2/3. See näitab, et muulased sünnitavad vähem kui varem. Ühelt poolt on neid ära läinud, teiselt poolt nad ei paljune nii nagu varem. Tigasson viitas uuringutele, mille järgi teatud põlve immigrantide seas hakkabki sündivus langema.

Saatejuht Aarne Rannamäe nägi aga probleemi selles, et kui 40-ndates aastates on 100 mehe kohta 95 naist, 50-ndates aastates aga juba 116 naist 100 mehe kohta ning vanemas eas on meeste arv üha väiksem – 154 naist 100 mehe kohta.

Seepeale viitas Tigasson teisele sel nädalal ilmunud uuringule, mille järgi on Eestis ületöötamine väga levinud ning tervelt 42 protsenti teeb ületunde ehk töötab üle 40 tunni nädalas ning iga kuues mees töötab juba üle 48 tunni nädalas ehk teeb pea 10-tunniseid tööpäevi. Samuti iga 10. naine.

Rannamäe märkis, et kui sealjuures on veel sassis peresuhted ja mängu tuleb alkohol, siis on 10-tunnised tööpäevad väga rasked. Tigasson nentis samuti, et ületöötamisel ei mängi rolli ainult see, mitu tundi töötad, vaid ka töösuhted, kui efektiivselt on organiseeritud töö, kui mugav ja hea on töökeskkond. Kui inimene on väsinud ja efektiivsus langeb, siis ei jõua ta trenni teha ja peresuhted halvenevad ning see mõjutab bumerangina uuesti tööd.

Rahvaloenduse juurde tagasijõudnuna nenditi, et eestlasi on selgelt alla 900 000 ja me pole enam miljonirahvas. Rannamäe märkis, et riigijuhtide peas peaks seetõttu häirekelluke väga kõvasti lööma.