Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske sõnul leiavad sotsid, et kui on abilinnapeale etteheiteid, siis on õige algatada umbusaldusavaldus, mitte saata kiri linnapeale, nagu IRLi ja Reformierakonna fraktsiooni saadikud praegu teevad.

Ka leiavad sotsid Juske sõnul, et pelgalt kapo hinnangute abil ei saa kedagi ametist kõrvaldada. „Kui kapol on reaalseid tõendeid Kõlvarti riigivaenuliku tegevuse kohta, siis me ootame neid,“ rääkis Juske. „Praegu ei ole me neid näinud.“

Kriitikat jagub siiski

Juske märkis aga, et sotsid on Kõlvarti suhtes siiski ülikriitilised tema tegematajätmiste pärast eelkõige hariduse valdkonnas ja kaaluvad tõsiselt sellepärast abilinnapeale umbusalduse avaldamist.

„Aga me peame õigeks temaga enne kohtuda ja saada selgitusi,“ lisas Juske. „Küsime eelkõige rea küsimusi, mis puudutavad tema tegematajätmisi haridusvaldkonnas, näiteks lasteaedades ja kindlasti küsime ka kapo oletuste kohta.“

Sotsiaaldemokraatide frakstiooni liikmed kohtuvad abilinnapea Mihhail Kõlvartiga täna kell 15.

Tallinna linnavolikogu IRLi ja Reformierakonna fraktsiooni saadikud kirjutavad alla Tallinna linnapea Edgar Savisaarele mõeldud avaldusele, et too vabastaks abilinnapea Mihhail Kõlvarti ametist.

Opositsioonisaadikud selgitavad oma soovi Kõlvarti lahkumiseks kaitsepolitsei aastaraamatus olevate väidetega Kõlvarti seostest Vene diplomaat Juri Tsvetkoviga ning Kõlvarti tegevusega venekeelsete koolide eestikeelsele õppele ülemineku takistamisel.