"Alates aasta algusest on seaduse järgi aega kolm kuud, et valla eelarve vastu võtta ja praegune volikogu seda suutnud ei ole," rääkis vallavolikogu esimees Heiki Luts Delfile.

Vallavolikogu esimehe sõnul kutsutakse homseks kokku küll uus volikogu, kuid seadustest tulenevat tähtaega uuel volikogul valla käesoleva aasta eelarve koostamiseks ei ole.

"Teoreetiliselt võib vald eelarveta jääda, ent teades neid uusi liikmeid, siis nad on ikkagi tegijad ja kindlasti nad võtavad selle eelarve loodetavasti kuu või pooleteisega vastu," ütles Luts.

Nüüd tuleb kohalikul valimiskomisjonil kokku tulla ning kutsuda volikokku asendusliikmed. Kui valimistel ei osalenud piisavalt kandidaate, lähevad käiku lisamandaadid. Kui ka siis ei suudeta volikogu kohti ära täita, tuleb korraldada uued valimised.

Vaivara vallavolikogu asendusliikmeteks onriJuur, Meelis Kaljurand, Irina Klishina, Nikolai Krinitsk, Veikko Luhalaid,Kersti Objartel, Aleksandr Pahhomov, Ilme Pilden, Angelina Pällo, HeikiRoots ja Kaido Seppar

Valla- ja linnaeelarve seadus näeb ette, et kui volikogu pole suutnud kolme kuu jooksul eelarveaasta algusest arvates eelarvet vastu võtta, on volikogu tegutsemisvõimetu. Samuti näeb sama seadus ette, et kui eelarve ei ole eelarveaasta alguseks vastu võetud, võib valitsus iga kuu teha kulutusi ühe kaheteistkümnendikuni lõppenud eelarveaastaks ettenähtud kulutustest.

Täna teatas Vaivara vallavolikogu varasemalt, et mullu augustis ning selle aasta 1.märtsil umbusaldamise alla sattunud, ent sellest pääsenud Vaivara vallavanem Veikko Luhalaid esitas 30.märtsil Vaivara vallavolikogule palve vabastada ta vallavanema ametist alates 2. aprillist käesoleval aastal.