„Me ei ole üldse huvitatud naasmisest mingisuguse „külma sõja“ ja terava retoorika juurde. Me leiame, et see ei teeni Ameerika rahvuslikke huve,“ ütles suursaadik Lenta.ru vahendusel.

McFaul ütles, et vastuseks taandarengule retoorikas ja Ameerika-vastasele kampaaniale Vene pressis kavatsevad ameeriklased kasutada „reaaldiplomaatiat“. McFaul märkis, et see kampaania sai ettekäändeks Barack Obama kriitikutele USA-s, sest nad võisid väita, et mingit „reseti“ Vene-Ameerika suhetes pole toimunud.

McFauli sõnul huvitavad teda küsitluste tulemused Ameerika-vastase retoorika mõju kohta Venemaa presidendivalimiste käigus, kuid seni selliseid andmeid tal ei ole.

Kui Venemaa presidendiks valitud Vladimir Putin sõidab USA-sse, kavatsevad USA võimud McFauli sõnul korraldada väga sisutiheda kohtumise. Suursaadiku sõnul ei kavatse Obama oma poliitikat Venemaa suhtes, mille kallal ta on kolm aastat tööd teinud, ümber vaadata.

McFaul kommenteeris ka süüdistusi selle kohta, et USA finantseerib Vene opositsiooni. „Ma tahan öelda väga selgelt, et mitte mingit osa rahast, mida USA eraldab kodanikuühiskonna arenguks Venemaal, pole ette nähtud ei poliitilistele organisatsioonidele, parteidele ja liikumistele, ei meeleavalduste organiseerimisele ega poliitilistele juhtidele. Ja ma arvan, et siin Venemaal ollakse sellel teemal sügavalt eksiarvamusel,“ ütles McFaul.