Vedelik, mis reageeris positiivselt narkootilise aine kokaiini kiirtestile, oli pakendatud kondoomidesse. Riigiprokurör Helga Aadamsoo sõnul paneb iga kuller, kes veab narkootilist ainet oma kehas, lisaks seaduserikkumise toimepanemisele, ohtu ka oma elu ja tervise, teatas riigiprokuratuur.

„Piisab, et vaid üks sellistest pakenditest läheks katki või hakkaks lekkima ning juba ongi inimese organismi sattunud eluohtlik kogus narkootilist ainet.“ Riigiprokuröri sõnul peab ekspertiis välja selgitama, kui suures koguses sisaldas vedelik puhast kokaiini.

Jurit kahtlustatakse karistusseadustiku § 184 lg 1 ja § 392 lg 1 - § 25 lg 1,2 järgi kvalifitseeritavate kuritegude toimepanemises. Kinnipeetud mees on varem mitmel korral kohtulikult karistatud ning tema suhtes kehtib kriminaalhooldaja järelevalve.

Maksu- ja tolliameti uurimisosakonna talitusejuhataja Margus Raspel: „See esmakordne juhtum Eestis, kus avastati kokaiini vedelal kujul. Kokaiini salakaubavedu valge pulbrina on kurjategijate jaoks juba ammu eilne päev, täna võidakse kokaiini transportida peidetud kujul väga erinevates vormides, küll immutatuna kohvisse, kakaosse, riietesse, plastik-graanulitena, veinina ja mitmel muul moel.“

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viib läbi MTA uurimisosakonna narko- ja salakaubatalitus ning juhib riigiprokuratuur.