"Kriis lôppes õnnelikult, olime bussis viibinud eestlastega kogu aeg ühenduses," ütles Delfile välisminister Urmas Paet.

Eesti kodanikega turismibuss oli üks viiest turismibussist kolonnis, mis kohalike elanike poolt nende olmeliste nõudmiste tõttu mitmeks tunniks kinni peeti, teatas välisministeerium.

Paet rääkis ERRi teleuudistele, et seda, kas pantvangistajad olid varustatud tulirelvadega, ei oska ta praegu öelda. Küll aga oli näha seal kaikaid ja muud kraami, ütles ta.

Paeti sõnul oli kurjategijate eesmärk ilmselt äratada kohalike võimude tähelepanu, et esitada sotsiaalse taustaga nõudmisi.

Olukorraga tegeles kohalik politsei ja sealsed turismiametnikud, kes Paeti sõnul suhtlesid ka pantvangistajatega. "Kahjuks tuleb selliseid olukordi ikka Egiptuses ette," lisas Paet. Tema teada pole eestlastega varem midagi taolist juhtunud.

Enne südaööd pääses buss taas liikuma ning kell 4 hommikul jõudsid 19 Eesti kodanikku Hurghadasse. Delfi andmetel on eestlastega kõik korras.

Hurghadasse läheb täna hommikul konsul Eesti saatkonnast Kairos, et täpsustada eile õhtul toimunu kõiki asjaolusid.

Välisministeerium muutis täna ka oma reisihoiatust, milles soovitatakse Egiptust külastades mitte ette võtta linnadevahelisi reise.

Reedehommikuse seisuga Novatoursi kodulehel täpemaid detaile Egiptuses juhtunud intsidendi kohta veel polnud.