Roheluse keskel

Pargikodude hooned on paigutatud nii, et nad sulanduksid olemasoleva metsapargiga ja nende  ümber säiliks kaunis männimets. Meil õnnestus paigutada elamine metsa rüppe nii, et loodus  jätkuks sujuvalt ka majade vahel, luues samal ajal hubasust ning privaatsust. Majade ümber tekib  turvaline avalik ruum, et ka pere pisemad mureta õue lubada. Väikelastele oleme õuealale  kavandanud arendavatest turnimis- ja sportimisvõimalustest oma maailma. Lisaks on võimalus  energiat koguda mõnusal vaiksel jalutuskäigul piki lähedalasuvaid terviseradu. Parklad on  hajutatud ja ökonoomselt planeeritud, et säilitada puid ning pargilik miljöö. 

Inimkeskne, isiklik, kodune 

Keila Pargikodudes on erakordne võimalus astuda otse kodust metsarajale, mis on suur väärtus,  olenemata vanusest, elustiilist või pere suurusest. Korterelamute sidumine pargiga ning samal ajal  elanikele ka isikliku ruumi loomine on arhitektidele üsna eriline võimalus, kus tuleb palju lähtuda  konkreetsest asukohast ning juba olemasolevast ümbritsevast keskkonnast. Uue elamu puhul on  muidugi kõige tähtsam kodutunde loomine läbi arhitektuuri ja maja isikupärase eristumise. Maja  lai trepikoda oma avarate akendega on omakorda jätkuks väliruumile - lisaks korteritele on samal  korrusel ka panipaigad. Nii tekib võimalus põgusalt trehvata mõnd naabrit, jagada päevarõõme või  laenata tarvilikku, mis loob ka tugevama kogukonnatunde.

Läbimõeldud viimistlus

Võtsime Keila pargikodudes idee algfaasis kohe fookusesse tellise, sest see materjal on Keilale  omane. Tellis on ajas püsiv ja kvaliteetne ning loob hubase keskkonna ja isikupärase arhitektuuri.  Tellise kasutusvõimalused, kuju ja vorm on esile toodud maja kumerustes ja detailides. Heaks  kontrastiks kasutatakse terrassidel ja rõdudel puitu, mis muudab elurajooni pehmemaks,  soojemaks ja loob koduse olemise. Pargikodude kõik kuus maja on erinevate värvilahendustega  ning iga hoone esifassaadil on eristuv kujund - see on oma kodu märk, mis on ühtlasi kummardus  Keila parimale arhitektuuripraktikale.

Autod, targalt

Loome avaliku ruumi, kus saab mõnusalt liikuda jalgsi ega pea koju saabuma läbi autoparkla.  Välistasime suurte, kohmakate ning monotoonsete asfaltplatside loomise. Suurem osa autode  parkimisest sai lahendatud nii, et säiliks maksimaalne kogus puid ning efektiivselt ära kasutatada  olemasolevad sillutatud alad ja tänavaääred. Tänaval paiknevad parkimiskohad külaliste ja jagamisteenuse kasutajate sõidukitele, misläbi arvestab lahendus ka ajas muutuva  parkimiskohtade vajadusega. 

Visiooniga tegijad

Asudes pargis ja samal ajal linnasüdames on Keila Pargikodude asukoht ja keskkond inspireeriv,  põnev ja heas mõttes väljakutsuv. Meil on lust koostööd teha Invegoga, kes on suure  kogemusega, edumeelne ja tulevikku vaatav ning samas julgelt eristuva visiooniga. Ühised  unikaalsed projektid annavad võimaluse luua midagi eristuvat: tulevikustandardi, mis panustab  mitte ainult oma arenduse valmimisse, vaid annab selgelt kogetavat lisaväärtust nii linnaruumile  kui kogukonnale.

Arendajast

Invego arendab eriilmelisi terviklike elurajoone, et vastata iga inimese soovidele ja eelistustele. Lisaks Keila Pargikodudele arendab Invego Tiskreoja, Luccaranna, ja Uus-Järveküla elurajooni.

Jaga
Kommentaarid