Mihhail Korbi kaitsjad vandeadvokaat Paul Keres ja vandeadvokaat Andri Rohtla esitasid kassatsiooni, milles taotlevad tühistada Tallinna Ringkonnakohtu otsus täielikult. Kaitsjad taotlevad jätta Harju Maakohtu otsus muutmata osas, millega mõisteti Mihhail Korb õigeks.

Kaitsjad taotlevad tühistada Harju Maakohtu möödunud aasta oktoobris tehtud otsus osas, mis jättis Mihhail Korbi esitatud kahju hüvitamise ja rikkumise heastamise taotlused rahuldamata.

Kaitsjad paluvad mõista Mihhail Korbi kasuks välja 259 527,36 eurot ja kohustama riiki heastama Mihhail Korbi õiguste rikkumist menetleja süülise käitumise tõttu määratud sõnastuses ning viisil.

Kaitsjad paluvad ka mõista mittevaralise kahju hüvitis osas, milles kahju tekitamine ei ole heastatav eksimuse tunnistamisega, faktiväidete ümberlükkamisega ja vabandamisega, kohtu äranägemisel õiglases suuruses.

Hillar Tederi kaitsjad vandeadvokaat Erki Kergandberg ja vandeadvokaat Jaanus Tehver taotlevad kassatsioonis tühistada Tallinna Ringkonnakohtu otsus, millega ringkonnakohus mõistis Hillar Tederi süüdi ja määras talle karistuse ja sundraha. Kaitsjad taotlevad teha asja tagasi saatmata uus otsus, millega mõista Hillar Teder talle esitatud süüdistuses õigeks.

Menetluskulud palutakse jätta Eesti Vabariigi kanda ja mõista Hillar Tederi menetluskulud Eesti Vabariigilt välja vastavalt edaspidi esitatavale menetluskulude nimekirjale.

Keskerakonna kaitsjad vandeadvokaat Oliver Nääs, vandeadvokaat Aivar Pilv ja vandeadvokaat Marko Pilv taotlevad kassatsioonis tühistada Tallinna Ringkonnakohtu otsus Keskerakonna süüdimõistmise ja karistamise osas.

Kaitsjad taotlevad jõustada Harju Maakohtu möödunud aasta oktoobris tehtud otsus, millega mõisteti Keskerakond õigeks ja mõista välja Eesti Vabariigilt Keskerakonna kasuks kriminaalmenetluses kantud kulud.

Kaitsjad taotlevad alternatiivselt tühistada Tallinna Ringkonnakohtu otsus Keskerakonna süüdi tunnistamises ning karistamise ja liitkaristuse mõistmise ja sundraha välja mõistmises ning apellatsioonimenetluses kantud menetluskulude osalises hüvitamata jätmises ning saata asi tagasi uueks arutamiseks ringkonnakohtule või tühistada Tallinna Ringkonnakohtu otsus osaliselt Keskerakonnale määratud karistuse osas ja kergendada erakonnale mõistetud karistust.

Märtsi keskel otsustas Tallinna ringkonnakohus, et Keskerakond ja ärimees Hillar Teder kauplesid tõepoolest mõjuvõimuga. Kohtuotsuse järgi tuleb Keskerakonnal maksta karistuseks riigikassasse kokku miljon eurot. Hillar Teder ja Mihhail Korb saavad otsuse järgi tingimisi vangistuse.