RBK teatas, et otsus võeti vastu ühehäälselt. Istungist võttis osa 167 föderatsiooninõukogu liiget, vahendab Meduza.

Konkurss Venemaa ülemkohtu eesistuja ametikohale kuulutati välja 1. märtsil pärast 1991. aastast sellel ametikohal olnud Vjatšeslav Lebedevi surma. 71-aastane Podnossova oli ainus kandidaat.

Venemaa ülemkohtu eesistuja määrab ametisse föderatsiooninõukogu kuueks aastaks presidendi ettepanekul, kui on olemas Venemaa kohtunike kõrgema kvalifikatsioonikolleegiumi positiivne otsus.

See kolleegium soovitas Podnossovat ülemkohtu eesistuja kandidaadiks 1. aprillil ja 9. aprillil tegi president Vladimir Putin föderatsiooninõukogule ettepaneku ta ametisse nimetada.

Podnossova lõpetas 1975. aastal Ždanovi-nimelise Leningradi riikliku ülikooli õigusteaduskonna samaaegselt Putiniga. Podnossova on juhtinud Leningradi oblastikohut ja teist apellatsioonikohut.

2020. aastal sai Podnossovast Venemaa ülemkohtu eesistuja asetäitja. Ajaleht Kommersant märkis siis, et Podnossoval „pole arbitraažisüsteemiga mingit pistmist“, aga teda peetakse kohtusüsteemis väga mõjukaks inimeseks, „sest kõik mõistavad, kes tema selja taga seisab“.

Jaga
Kommentaarid