Ligi kirjutas Facebookis, et Reformierakond ei aruta kohalikke koalitsioone ning vastasel juhul peaks ajakirjandus sekkuma. „Pole riiklikult mõeldav, et kohalikku võimu, mis põhineb kohalikel valmistel, kinnitaks parteide keskjuhatused,“ kirjutab Tallinna linnavolikogu liige Jürgen Ligi. Ta lisas, et ükski vallavalitsus ei saa muuta põhi- ega valimisseadust ning parteijuht ei tohiks sekkuda kohalikku võimu.

„Kõik jutud, justkui oleks Tallinna làbirääkimiste aines Vene kodanike valimisõigus, tulnuks algusest peale selge sõnaga välistada,“ kirjutab Ligi. “Minu allkirja igatahes ei tule Tallinna koalitsioonilepingule, mis Reinsalu silmakirjatsemist premeerib.“

Täna kogunevad erakondade juhatused

„Põhimõtteline kokkulepe on olemas. Nii koalitsioonilepingu tekst kui kohtade jaotus. Läbirääkimised on lõppenud,“ lausus eile sots Jevgeni Ossinovski Delfile.

Ossinovski selgitas nüüd, et koalitsioonileppesse ei pandud kirja nelikliidu ühtset vastust hääleõiguse küsimusele, vaid iga partei oma seisukoht. Ühe allika väitel on leppes kirjas siiski kolme partei ehk Isamaa, Eesti 200 ja Reformierakonna ühine seisukoht, mille kohaselt toetatakse riigikogus teemaga edasiliikumist ning Vene ja Valgevene kodanikelt valimisõiguse võtmist.

Teiseks suureks punktiks oli eile haiglate ühendamine, kus tuleb otsustada, kas sellega edasi minna ning kas alustada PERH-iga läbirääkimisi. Ossinovski sõnas, et PERHi osas alustatakse riigiga arutelusid. Mis puudutab Tallinna haigla rajamist, siis selle projektiga minnakse edasi.

Eile räägiti ka ametikohtade jaotusest, aga selle osas kaarte veel ei avata. Küll on teada, et linnapeaks saab sotside esindaja. Arvatavasti Jevgeni Ossinovski.