„Otsustades selle järgi, mida praegu annab juurdlus, on meil kõik alused oletada, et Moskva verise, kohutava terroriakti tellijate eesmärk oli just meie ühtsuse kahjustamine. Muid eesmärke ka ei uurita ja neid ei olegi, sest Venemaa ei saa olla islamifundamentalistide terroriaktide objekt,“ ütles Putin, vahendab Interfax.

Putin teatas, et Venemaa annab konfessioonide vahelise kooskõla ja ühtsuse ning religioonide ja rahvuste vahelise ühtsuse unikaalset eeskuju.

„Ja ka välisareenil käitub ta [Venemaa] nii, et saab vaevalt olla rünnaku objekt islamifundamentalistide poolt. Aga eesmärki õõnestada Vene ühiskonna ühtsust, seda uuritakse eriti tänapäevastes tingimustes kindlasti,“ teatas Putin.

Vastutuse terrorirünnaku eest Crocus City Hallis on omale võtnud rühmitus Khorasani provintsi Islamiriik. Vene võimud kinnitavad aga tõendeid esitamata järjekindlalt, et selle korraldamise taga on Ukraina. Ukraina võimud eitavad seda.

Väljaanne Meduza toob välja, et Venemaa on viimastel aastatel korduvalt Islamiriigi rünnakute objekt olnud.

Suurima terroriakti Venemaa vastu korraldas Islamiriik 2015. aastal, kui lasti õhku Egiptusest Peterburi lennanud Kogalõmavia reisilennuk. Hukkus 224 pardal olnud inimest.

2017. aasta augustis ründas Islamiriigi terrorist Surgutis noaga möödakäijaid, vigastades kaheksat inimest.

2018. aastal avas Islamiriigi võitleja tule õigeusu kirikus Kizljaris. Hukkus viis ja sai vigastada samuti viis inimest.

Jaga
Kommentaarid