Kahtluse järgi omandas president teadmata allikast luksuskellade kollektsiooni, millest ta aruandluses ei teatanud. Uurimine algas ajakirjanduses ilmunud fotodest, kus näeb Boluartet erinevaid Rolexi kellasid kandmas.

Uurijate kahtluse järgi omandas Boluarte need aastail 2021-22, kui ta oli esmalt asepresident ja sai siis riigipeaks. President palus kellade päritolu tõendamiseks ajapikendust, millest prokuratuur keeldus. Kuna Boluarte viibis läbiotsimise ajal tööl, lõid politseinikud maha tema koduukse.

President teatas, et keeldub tagasi astumast ja soetas käekellad varajases nooruses, mistõttu on nende ostmist raske tõendada.

Boluarte sai presidendiks 2022. aastal pärast seda, kui tema eelkäija Pedro Castillo üritas ebaseaduslikult kongressi laiali saata ja võeti hiljem kongressi korraldusel vahi alla. Vastavalt põhiseadusele sai uueks riigipeaks asepresident. Pärast seda toimusid Castillo toetajate meeleavaldused, mille käigus tapsid armee ja politsei ligi 30 inimest.

Boluarte praegune toetus valijate seas jääb 9% juurde. Kui Kongress ei käsi teda vahistada või kui ta ise tagasi ei astu, jääb ta ametisse 2026. aasta juulini.