Uudisteportaal kirjutas, et eelmisel aastal valmis sotsiaalministeeriumis rahvatervishoiu seaduse eelnõu, mis hõlmab laia valdkonda teemasid alates solaariumipiirangutest kuni libameditsiini tõkestamiseni. Seaduse vastuvõtmisel kavatseb ministeerium kehtestada 21 määrust, mis reguleerivad muu hulgas ka koolide ja lasteaedade tegevust.

Uue seadusega on plaanis reguleerida maksimaalse jalgsi käidava koolitee pikkus, koolikoti maksimaalne kaal, tundide algus ja lõpp, vahetundide kestvus, samuti tunniplaani koostamist, kontrolltööde arvu ning esimese klassi kodutöid.

Tervisminister Riina Sikkut märkis eelmisel nädalal riigikogus arengustrateegiast „Eesti 2035“ rääkides, et keskkond peab soosima võimalikult tervislikke valikuid. „Näiteks, et on kergliiklustee kodust tööle, pakutakse sooja koolilõunat, lukust on lahti koolistaadionid – haridus- ja teadusministri tehtud ettepanek omavalitsustele – ja huvitegevus on taskukohane,“ vahendas ERR Sikkuti sõnu.

Sotsiaalministeeriumi kommunikatsioonijuht Taavi Audo ütles ERRile, et riigikogusse jõuab seaduseelnõu loodetavast aprilli teises pooles.