Automaatne ohutussüsteem katkestas Vene raketti Sojuz MS- 25 stardi umbes 20 sekundit enne plaanitud õhkutõusmist, vahendab The Associated Press.

Venemaa kosmosekorporatsioon Roskosmos ja NASA teatasid, et meeskonnaga on kõik korras. Meeskonda kuulub kolm kosmonauti, kellest kaks on juba korduvalt ISS-is käinud ning kolmas on Valgevene esimene kosmonaut Marina Vasilevskaja. Viimane pidi Maale naasma pärast 12 päeva möödumist.

Roskosmose juht Juri Borisov ütles, et järgmine stardikatse toimub laupäeval. Lisaks kinnitas ta, et eksperdid leidsid kiiresti stardi katkestamise põhjuse, milleks oli pingelangus toiteallikas.

Kosmosejaam on üks viimaseid koostööpiirkondi Venemaa ja lääneriikide vahel keset pingeid seoses Venemaa sõjategevusega Ukrainas. NASA ja tema partnerid loodavad jätkata jaama opereerimist kuni 2030. aastani.

Venemaa on jätkuvalt tuginenud Nõukogude Liidu rakettide modifitseeritud versioonidele. Kuigi meeskond ei olnud ohus, oli katkestatud start Venemaa kosmoseprogrammi jaoks märkimisväärne vahejuhtum.