Üheks Bideni poolele üle läinud Haley sponsoriks on endine MGM-i juht Harry Sloan. „Inimesed, keda tunnen ja kes on üldiselt äriliselt vabariiklased, kuulevad minust,“ kommenteeris ta CNBC-le Bidenile raha kogumist.

Sloan on enda sõnul juba mõnede inimestega ühendust võtnud ja plaanib aasta teises pooles korraldada Bideni presidendikampaania jaoks rahakogumise.

Ta kogus Haley kampaania jaoks 550 000 dollarit, kuid eelmisel aastal saatis ka 100 000 dollarit Bidenit toetavale poliitilisele komiteele ja tegi annetuse otse Bideni kampaaniale.

Lisaks Sloanile on veel umbes tosin endist Haley kampaania rahastajat, kes on otsustanud vabariiklaste kandidaadi Donald Trumpi toetamise asemel hoopis liituda demokraatide kampaaniaga.

Väljaande järgi on Bideni kampaania kaasesimees, meediaomanik ja Walt Disney Studiosi endine juht Jeffrey Katzenberg, püüdnud vähemalt veebruarist värvata Haley annetajaid Bideni kampaaniaga liituma.

Haley sponsorite poolte vahetamisele andis arvatavasti tõuke ka see, kui Trump jaanuaris oma sotsiaalmeedia platvormil Truth Social teatas: „Igaüks, kes sellest hetkest alates teeb [Haleyle] panuse, keelatakse MAGA-laagris jäädavalt. Ma ei taha neid, ega võta neid ka vastu.“

Bideni meeskonna jaoks tähendaks vabariiklasest endiste Haleyle annetajate edukas kaasamine, et Trumpi kampaanial oleks vähem potentsiaalseid annetajaid.

Haley katkestas oma kampaania pärast 5. märtsil toimunud super-teisipäeva. Ta ei ole Trumpile toetust avaldanud.