„Arvud on loomulikult pretsedenditud,“ lausus Zahharova, märkides, et mõnedes valimisjaoskondades oli „tohutu ažiotaaž, mida stimuleeris muu hulgas see, et ebasõbralikes riikides oli terve rida peakonsulaate suletud“, vahendab Meduza.

Näiteks tõi Zahharova Saksamaa, „kus eile inimesed seisid sõna otseses mõttes ööni“.

Eile tekkisid paljudes kohtades Venemaa saatkondade juurde järjekorrad. Opositsioon, sealhulgas Aleksei Navalnõi kaasvõitlejad, kutsusid osalema aktsioonis „Keskpäev Putini vastu“ – tulema jaoskondadesse kell 12 kohaliku aja järgi ning hääletama ükskõik kelle poolt peale Putini või rikkuma sedeli.

Berliinis ja Belgradis ei saanud kõik soovijad hääletada, enne kui valimisjaoskonnad suleti. Inimesed nõudsid lahtiolekuaja pikendamist ja skandeerisid „Ava!“ ja „Häbi!“.

Keskvalimiskomisjoni tänahommikustel andmetel, kui loetud oli 99,71% häältest, on Vladimir Putini võidunumbriteks kirjutatud 87,31% häältest.

VoteAbroadi küsitluse andmetel Putini nii suur ei olnud. Näiteks Eestis teatas vaid 8% valinutest, et hääletas Putini poolt. Samas keeldus 64% ütlemast kelle poolt hääletas. Suure tõenäosusega on nende hulgas palju just Putini toetajaid.

Jaga
Kommentaarid