Eile teatasid aine avastamisest Yle ja Helsingin Sanomat. Kohalik elanik Tuomas Hannikainen ütles Helsingin Sanomatele, et märkas ainet uisutades. Tema sõnul oli musta vedelikku ja vahtu jääl Vuosaarist Hakaniemini.

Kannikoski ütles, et ainet on märgatud Tammisalo, Marjaniemi ja Vuosaari piirkonnas.

Soome lahe merepiirivalve on võtnud ainest proove, mis on viidud Soome keskkriminaalpolitsei laboratooriumi.

Kannikoski sõnul võtab merepiirivalve täna uusi proove kaugemalt merelt. Päästeteenistus ei ole veel alustanud tõrjetöid, sest ei ole veel teada, kas tegemist on loodusliku või mitteloodusliku ainega. Olukord on keeruline, sest ainet on märgatud suurel alal ja see on jää all.

Päästeteenistus kutsus eile X-is hoiduma vette minekust Marjaniemi, Tammisalo ja Meri-Rastila piirkonnas. Võimalikku õlireostust ei ole veel välistatud.

Merepiirivalve välijuht Eero Söder arvas, et tegemist võib olla bioloogilise või vetikapõhise ainega. Õlileket peetakse tema sõnul ebatõenäolisemaks võimaluseks.

Soome keskkonnakeskuse teadur Seppo Knuuttila kirjutas eile X-is, et tegemist on igakevadise nähtusega, kui talve jooksul õhust koos lumega jääle kogunenud nõgi voolab koos sulamisveega jääaukudesse. Knuuttila sõnul on see nõgi pärit energiatootmisest ja liiklusest.