Shapps tühistas visiidi Odessasse pärast seda, kui Briti luure väidetavalt hoiatas, et Venemaa on tema reisiplaanidest teada saanud, vahendab BBC News.

Shapps pidi Odessasse sõitma päev pärast seda, kui rakett tabas linna Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi ja Kreeka peaministri Kyriakos Mitsotakise seal viibimise ajal. Väidetavalt toimus plahvatus neist mõnesaja meetri kaugusel.

Shapps oli sõitnud öise rongiga Poolast Ukrainasse koos Suurbritannia kaitsestaabi ülema, admiral Sir Tony Radakini ja väikese ametnike meeskonnaga.

Pärast 7. märtsil Kiievisse saabumist jäeti aga Shappsi edasine reis Odessasse viimasel minutil ära, sest kardeti tema ohutuse pärast.

Ajalehe Sunday Times teatel, mille reporter reisis koos Shappsi delegatsiooniga, jäeti reis ära pärast seda, kui luureandmed paljastasid, et Kreml on sellest teada saanud.

Sunday Times lisas, et eelmisel päeval Odessale antud löök tõstis ohutaseme Shappsile oluliselt kriitilisele.

„Putin on näidanud, et on hoolimatu, halastamatu ja ettevaatamatu,“ ütles Shapps Sunday Timesile. „Ta oli ohtlikult lähedal kahe lääne liidri sisuliselt mõrvamisele, pole tähtis, kas see oli tahtlik või kogemata. Mida põrgut ta teeb ja miks peaks lääs lubama tal sellist asja teha?“

Jaga
Kommentaarid