Orbán loodab, et tema partei Fidez võidab paremäärmuslaste toetuse kasvust kogu Euroopas ja valmistub aasta teisel poolel üle võtma EL-i roteeruva eesistumise.

Ungari rahvuspäeval peetud kõnes ütles Orbán, et Euroopa Parlamendi valimised on võimalus Ungari eest seista.

„Kui tahame kaitsta Ungari vabadust ja suveräänsust, pole meil muud valikut, kui Brüssel okupeerida,“ ütles Orbán umbes tuhandele toetajale, kes olid kogunenud ministri sõnavõttu kuulama.

„Me marsime Brüsselisse ja toome ise muutuse Euroopa Liitu,“ lisas ta.

Ta ütles, et EL-i tegevus tabab põllumehi, kahjustab keskklassi, kahjustab ettevõtteid ja kõigele lisaks viib Euroopa sõtta.

„Me ei nõustu sellega, et Brüssel jättis eurooplased üksi, enamgi veel pöördusid nende vastu,“ ütles Orbán.

Orbán ja EL-i liikmed on pikemat aega tülis olnud seoses erinevate küsimustega, sealhulgas keeldumine relvade saatmisest Kiievisse ja majandussidemete hoidmine Moskvaga pärast Vene vägede täiemahulist sissetungi Ukrainasse. Pikkade vaidluste tõttu on EL blokeerinud Ungarile bloki rahalisi vahendeid.

Nädala alguses teatasid Euroopa Parlamendi seadusandjad, et asutus kaebab Euroopa Komisjoni kohtusse, sest täitevvõim vabastas Ungarile osa rahalistest vahenditest, et veenda riiki loobuma Ukrainale saadetava abipaketi blokeerimisest.

Fidesz peab läbirääkimisi Euroopa Konservatiivide ja Reformistide fraktsiooniga. Partei otsustab pärast valimisi, millise Euroopa Parlamendi fraktsiooniga ühineda, ütles Orbán möödunud aasta lõpus.