„Üldiselt võib seda mõtet, mille ta välja ütles, täielikult mõista. Ta avaldas toetust läbirääkimistele. Te teate, et ka meie president on korduvalt rääkinud meie valmisolekust ja avatusest lahendada meie probleemid läbirääkimiste teel. Ja see on eelistatav,“ ütles Peskov, vahendab Interfax.

„Aga te teate, et kahjuks põrkuvad nii paavsti avaldused kui ka teiste poolte korduvad avaldused, sealhulgas meie omad, viimasel ajal absoluutselt jäigale eitamisele Kiievi režiimi poolt ja nad ei anna võimalust pidada mingeid läbirääkimisi,“ lisas Peskov.

Peskovi sõnul õhutavad Kiievi sellist positsiooni paljude Euroopa riikide avaldused, kes teevad ka edaspidi kõik, et tekitada Venemaale strateegiline lüüasaamine.

„See on kõige sügavam eksimus, sügavaim viga ja sündmused eeskätt lahinguväljal annavad sellest tunnistust kõige eredamalt,“ ütles Peskov.

Katoliku kirikupea Franciscus ütles Šveitsi ringhäälingule antud intervjuus, et Ukraina ei peaks kartma tunnistada sõja kaotamist.

Vaata kõnealust klippi:

Uudisteagentuuriga Reuters jagatud videolõigus reageeris paavst telekanali RSI küsimusele, kellel on õigus debatis, kus ühed toetavad Ukraina alistumist ja teised leiavad, et selline otsus tähendaks valge lipu heiskamist ja tugevama õigusega leppimist.

„Tõsi, selline on üks tõlgendus,“ vastas paavst. „Aga minu arvates on tugevam see, kes vaatab olukorda, mõtleb inimeste peale ja julgeb heisata valge lipu ning läbi rääkida. Läbirääkimine on julge sõna. Kui näed, et oled kaotanud ja asjad ei lähe hästi, peab olema julgust läbi rääkida.“

Jaga
Kommentaarid