See selgub Orbáni antud intervjuust telekanalile M1, mida vahendasid väljaanded Magyar Nemzet ja Ukrajinska Pravda.

Orbáni sõnul on Trumpil sõja lõpetamiseks Ukrainas üsna üksikasjalikud plaanid ja need plaanid on kooskõlas Ungari huvidega.

„Tal on väga selge nägemus, millega on raske mitte nõustuda. Ta ütleb järgmist: kõigepealt ei anna ta Vene-Ukraina sõja jaoks pennigi. Seetõttu sõda lõpeb, sest on selge, et Ukraina ei suuda jalgele jääda. Kui ameeriklased ei anna koos eurooplastega raha ja relvi, sõda lõpeb. Ja kui ameeriklased ei anna raha, ei suuda eurooplased seda sõda üksi rahastada. Ja siis sõda lõpeb,“ ütles Orbán.

Orbáni sõnul on küsimus selles, et USA ei taha Euroopa julgeolekut rahastada.

„Kui eurooplased kardavad venelasi või tahavad üldiselt kõrget julgeoleku taset, peavad nad selle eest maksma. Kas ehitades üles enda armee ja oma varustuse või kui nad kasutavad selleks ameeriklasi, siis makstes ameeriklastele hinna, hinna julgeoleku eest. Niisiis räägib ta [Trump] otse ja selgelt,“ teatas Orbán.

Orbán kuulutas ka, et Trump on esimene president pika aja jooksul, kes ei alustanud ametis olles sõda.

„Nii et me juba teame tema kohta, me teame tema ametiajast, et ta on rahu mees. Ja ta ei varja oma vaateid praegu: ta on selgeks teinud, et tema eesmärk on tuua sellesse Vene-Ukraina sõtta rahu. Me tahame relvarahu nii kiiresti kui võimalik. Me tahame varast lõppu sellele sõjale, mis on aeglaselt lõpule jõudmas. Ma ei näe kedagi teist, kellel oleks rohkem otsustavust ja tugevust seda teha kui Donald Trumpil,“ ütles Orbán.

Jaga
Kommentaarid