„Me nägime täna seda lööki. Te näete, kellega meil tegemist on, neile on ükskõik, kuhu löök anda – sõjaväelaste või tsiviilisikute pihta... Ma tean, et täna oli ohvreid, kõiki detaile veel ei tea, aga tean. Et on hukkunuid, on vigastatuid,“ ütles Zelenskõi, vahendab UNIAN.

Mitsotakise sõnul olid nad löögi ajal Odessa sadamas. Zelenskõi ja tema staap näitasid sadamat ja rääkisid selle tähtsusest ning sellest, mida on vaja, et laiendada merekoridori võimalusi tsiviillaevade jaoks.

„Juba lõpus kuulsime me sireenide häält ja olid plahvatused, mis toimusid meile väga lähedal. Me ei jõudnud mingisse kaitstud kohta minna. Ja seetõttu on see väga muljetavaldav kogemus. Me saame aru, et see sõda puudutab kõiki. Ei ole inimesi, kes on sellest sõjast väljaspool. See sõda ei halasta kellelegi,“ ütles Mitsotakis.

Ukraina mereväe esindaja Dmõtro Pletentšuk teatas hiljem väljaandele Liga.net, et raketilöök Odessa sadamainfrastruktuurile tappis viis inimest.

Valge Maja pressiesindaja ütles Washingtonis, et näib, et [rakett] maandus konvoi lähedale, vahendab Guardian.

CNN-i allikas teatas, et Vene rakett plahvatas vaid 500 meetri kaugusel Zelenskõi ja Mitsotakise konvoist.

Allika sõnul oli konvois viibinutele lööki tunda ja nähti ka suitsusammast.

Venemaa kaitseministeerium väitis, et löök anti angaarile Odessa kaubasadama piirkonnas, kus pannakse kokku meeskonnata kaatreid Ukraina relvajõudude jaoks.

Jaga
Kommentaarid