Täna kell 18 toimub haigla nõukogu koosolek, kus plaani järgi tagandatakse ametist haigla juht Ago Kõrgvee. Haigla pressiesindaja Darja Davõdovskaja sõnul ei saa Kõrgvee ise koosolekul osaleda, kuna vajab Tartus arstiabi.

„Ta pidi kohtumisel isiklikult kohal olema, kuid tundis end äkki halvasti ja läks Tartusse arsti juurde,“ ütles Davõdovskaja RusDelfile.

Narva linnapea Jaan Toots tuli neljapäeva hommikul haiglasse töötajatega kohtuma. „Me täname teda, et ta võttis aega, et tulla ja vastata meie küsimustele,“ ütlesid meedikud RusDelfile.

Toots lubas ka teada anda, kas nõukogu tänane istung lükatakse Kõrgvee puudumise tõttu edasi.

Täna õhtul kell 17 korraldavad meditsiinitöötajad ja linnaelanikud Narvas Raekoja platsil Kõrgvee toetuseks rahumeelse piketi.

Narva võimuliidu üks juhtidest, riigikogu liige Aleksei Jevgrafov saatis esmaspäeval Narva haigla kantseleisse kirja, milles teatas, et neljapäeval toimub nõukogu erakorraline koosolek. Kirja järgi arutatakse koosolekul muu hulgas ka kolm aastat haiglat juhtinud Ago Kõrgvee ametist tagandamist.

Kõrgvee ise sõnas, et tema ametist tagandamine on haiglale kahjulik ning ohustab haigla mainet. Ta kardab enda sõnul, et säärase sammu peale lahkuvad ka arstid. See on poliitiline, mitte meditsiinialane ja asjalik otsus, rõhutas Kõrgvee.