Rootsi välisministri Tobias Billströmi täna kavas olnud reis Washingtoni on selle tulemusena tühistatud, teatab Dagens Nyheter. See reis pidi NATO-ga liitumisele punkti panema.

Dagens Nyheteri andmetel pidi Billström Rootsi dokumendid USA välisministrile Antony Blinkenile üle andma hiljemalt homme pärastlõunal USA aja järgi. Sel hetkel pidi Rootsist NATO liige saama.

Pärast seda pidi Billström lendama Brüsselisse, kus pidi reede keskpäeval toimuma pidulik lipuheiskamistseremoonia NATO peakorteri juures.

Rootsi saatkond Washingtonis kutsus veel esmaspäeval Rootsi NATO-ga liitumist tähistama. Kutse järgi pidi see toimuma saatkonnas täna õhtul USA aja järgi Billströmi osavõtul.

Dagens Nyheteri teatel näivad aga nüüd kõik need plaanid luhta läinud olevat. Põhjus on see, et Ungaris ei ole endiselt allkirjastatud parlamendi ratifitseerimisotsust. Dagens Nyheteri allikate teatel võib see aega võtta kuni 5. märtsini. Nimelt astub Ungari uus president Tamás Sulyok ametisse alles siis.

See tähendab diplomaatiliste allikate sõnul seda, et on üha vähem tõenäoline, et Rootsist saab NATO täisliige veel sel nädalal.