Põhja päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo inspektorid on nüüdseks välja selgitanud, et oletatavalt sai tulekahju alguse majas tehtud lammutustöödest.

Tööde käigus kasutati ketaslõikurit vanade katusekruvide peade eemaldamiseks. Suure tõenäosusega leidis lõikamisest tekkinud säde enda tee seinaisolatsiooni sisse, kust levis põleng katuse alla.

Töötajad proovisid tulekustutitega tulekahju kontrolli alla saada, kuid paraku see neil ei õnnestunud. Kui Saue vabatahtlikud kell 16.20 sündmuskohale jõudsid, olid katusest leegid juba väljas.

20. veebruaril kell 16.14 sai häirekeskus teate, et Saue vallas Tule tänaval on tööstushoone seinas süttinud isolatsioon. Esimesena jõudsid kohale Saue vabatahtlikud päästjad kell 16.20. Sündmuskohal selgus, et tuli on juba levinud katusest välja. Päästjad reageerisid sündmusele suurte jõududega. Kohapeal toimetasid kaheksa erineva kutselise ja kolme vabatahtliku päästekomando päästemeeskonnad.

Tulekahju algfaasis proovisid ettevõtte enda töötajad põlengut kontrollida alla saada, kuid tulutult. Töötajad lahkusid hoonest ning sisse tõttasid viis suitsusukelduslüli. Tulekolletele ligipääs oli raskendatud ning leegid olid levinud juba katuse alla. Kella 18.27ks oli katus paiguti muutunud varisemisohtlikuks. Otsustati kõik päästjad hoonest välja tuua ning tulekahju kustutamist jätkati tõstukautolt hoone pealtpoolt. Põlengus ei saanud ükski inimene kannatada.