Trumpi peeti laialdaselt osariigi võitjaks, hoolitama tema kriminaalsüüdistustest ja sellest, et Lõuna-Carolina on Haley koduosariik, kus ta on võitnud kaks ametiaega kubernerina.

Edison Researchi andmetel võitis Trump 59,8% toetusega, Haley saavutas 39,5% toetuse.

„Nelikümmend protsenti pole mingi väike rühm,“ ütles Haley oma häälteosa kohta. „Meie vabariiklaste eelvalimistel on tohutult palju valijaid, kes ütlevad, et tahavad alternatiivi,“ lisas ta.

Trump pidas oma võidukõne osariigi pealinnas Columbias mõni minut pärast valimisjaoskondade sulgemist.

„Ma pole kunagi näinud Vabariiklikku Parteid nii ühtsena kui praegu,“ ütles ta.

Viimastel päevadel oli Haley märkimisväärselt teravdanud oma rünnakuid Trumpi vastu. Ta hoiatas valijaid, et Trump kaotab üldvalimistel Bidenile.

Trumpi liitlased on öelnud, et tema viimane väljakutsuja Haley peaks võistluse pooleli jätma. Arvamusküsitluste ootusi ületanud Haley on võtnud kinnisideeks võidelda vähemalt 5. märtsil toimuva „superteisipäevani“. Sel päeval hääletavad 15 osariigi ja ühe USA territooriumi vabariiklased. Hääletuse tulemused näitavad iga erakonna tõenäolist presidendikandidaati.

Edison Researchi küsitlustel on ligi kolmandik valijatest öelnud, et Trump ei sobi presidendiks, kui teda mõistetaks süüdi kuriteos.

Trumpi esimene kriminaalprotsess peaks algama 25. märtsil New Yorgis. Teda süüdistatakse äridokumentide võltsimises, lisaks ähvardab teda veel kolm süüdistust.