Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe palus kõigil järgida ajutist liikluskorraldust ning mitte üritada sõita Kristiine Keskuse parklasse läbi kaubanduskeskuse ja raudtee vahelt kulgeva tee, kuna see võib tekitada suure liiklusummiku Circle K tankla ümber.

„Tänan päästeameti, kiirabi ja kaubanduskeskuse töötajaid ning kõiki teisi, kes olid seotud eilse õnnetuse likvideerimisega ning kelle kiire tegevuse tulemusel suudeti vältida inimohverid ning suuremaid kahjustusi. See tulekahju näitas, et kriis võib alata iga hetk ning selleks tuleb olla pidevalt valmis.“

Põhja päästekeskuse sõnul sai häirekeskus 21. veebruaril kell 16.16 teate põlengust Kristiine kaubanduskeskuses. Sündmusele reageeriti suurte jõududega: kohale sõitsid viie kutselise ja nelja vabatahtliku päästekomando meeskonnad. Esimesed päästjad olid sündmuskohal kell 16.25. Päästjad märkasid juba sõites keskusest tõusvat musta suitsusammast. Kohale jõudes nähti lisaks suitsule ka leeke keskuse raudteepoolses kaubaväljastuspunktis.

Kella 16.43ks oli selge, et keskus on külastajatest tühi ja päästjad said täielikult keskenduda tulekahju kontrolli alla saamisele. Tulekahju ei levinud väljastuspunktist kaugemale, suureks abiks selle leviku piiramisel oli kaubanduskeskuse sprinklersüsteem, mis ümberkaudsetes ruumides rakendus.

Kui leegid väljastuspunktis kontrolli alla saadi, avati konstruktsioone, et tulepesasid leida ja likvideerida. Tulekahju lokaliseeriti kella 17.47ks ning likvideeriti kella 19.53ks. Selle täpse tekkepõhjuse selgitab välja menetlus. Kiirabi vaatas kohapeal üle viis keskuses viibinut, kuid keegi hospitaliseerimist ei vajanud.