Kolm Iraani allikat ütlesid, et Iraan on tarninud umbes 400 lühimaa ballistilist raketti. Ekspertide sõnul on rakett võimeline tabama sihtmärke 300-700 kilomeetri kaugusel.

Iraani kaitseministeerium ja Revolutsiooniline kaardivägi keeldusid kommentaaridest. Venemaa kaitseministeerium ei vastanud koheselt kommentaaritaotlusele.

Allika sõnul algas tarnimine jaanuari alguses, pärast kokkuleppe sõlmimist Teheranis ja Moskvas toimunud Iraani ja Venemaa sõjaväe- ja julgeolekuametnike kohtumistel.

Iraani sõjaväeametnik ütles, et praeguseks on saadetud vähemalt neli partiid rakette ning tarnimine jätkub ka lähinädalatel.

Teine Iraani kõrge ametnik ütles, et osa rakettidest saadeti Venemaale laevaga Kaspia mere kaudu, ülejäänud lennukiga.

"Saadetisi tuleb rohkem," ütles üks ametnik. "Seda pole põhjust varjata. Meil ​​on lubatud eksportida relvi igasse riiki, kuhu soovime,“ lisas ta. ÜRO Julgeolekunõukogu piirangud Iraanile mõningate rakettide, droonide ja muude tehnoloogiate ekspordile aegusid oktoobris.

Ukraina sõjaväeallikas ütles Reutersile, et Kiiev ei ole registreerinud ühtegi Iraani ballistiliste rakettide kasutamist Vene vägede poolt.

Poliitiliste riskide konsultatsioonifirma Eurasia Groupi analüütik Gregory Brew ütles, et Venemaa on Iraani jaoks mugavusliitlane.

„Suhe on tehinguline: droonide eest ootab Iraan rohkem julgeolekualast koostööd ja täiustatud relvastust, eriti kaasaegseid lennukeid,“ ütles ta.