„See on üks Navalnõi vorm,“ vastas Trump telekanali Fox News saatejuhi Laura Ingrahami küsimusele 355 miljoni dollari suuruse trahvi kohta tema ettevõtetele New Yorgi tsiviilkohtuprotsessi tulemusena.

„See toimub meie riigis samuti. Me muutume paljuski kommunistlikuks riigiks,“ jätkas Trump. „Mulle on neli korda süüdistus esitatud, mul on kaheksa või üheksa kohtuprotsessi. Kõik selle fakti pärast, et ma olen, teate see kõik on selle fakti pärast, et ma olen poliitikas. Nad esitasid mulle süüdistuse.“

Sotsiaalmeedias on Trump teatanud, et Navalnõi surm on teinud ta üha teadlikumaks sellest, mis toimub USA-s.

Trumpi kaitsjad on küsimustest tema reageeringu kohta kõrvale hiilinud või mõnel juhul ka ise sama võrdlusega kaasa läinud.

„Vaadake, kuidas Bideni administratsioon võtab sõna Putini ja tema endise poliitilise oponendi vangistamise vastu, samal ajal, kui demokraadid püüavad neljas erinevas jurisdiktsioonis muuta president Trumpi Ameerika Navalnõiks,“ kuulutas USA kongressi esindajatekoja endine spiiker Newt Gingrich reedel X-is. „Vasakpoolsete silmakirjalikkus ja korruptsioon on hämmastav.“

Trumpile on esitatud neli kriminaalsüüdistust kokku 91 punktis. Lisaks sellele andis New Yorgi kohtunik talle reedel tsiviilkohtuasja raames korralduse maksta üle 350 miljoni dollari trahvi „jultunult valede finantsandmete“ eest deklaratsioonides.