20. veebruaril kell 16.14 sai häirekeskus teate, et Saue vallas Tule tänaval on tööstushoone seinas süttinud isolatsioon. Esimesena jõudsid kohale Saue vabatahtlikud päästjad kell 16.20. Sündmuskohal selgus, et tuli on juba levinud katusest välja. Päästjad reageerisid sündmusele suurte jõududega. Kohapeal toimetasid kaheksa erineva kutselise ja kolme vabatahtliku päästekomando päästemeeskonnad.

Tulekahju algfaasis proovisid ettevõtte enda töötajad põlengut kontrollida alla saada, kuid tulutult. Töötajad lahkusid hoonest ning sisse tõttasid viis suitsusukelduslüli. Tulekolletele ligipääs oli raskendatud ning leegid olid levinud juba katuse alla. Kella 18.27ks oli katus paiguti muutunud varisemisohtlikuks. Otsustati kõik päästjad hoonest välja tuua ning tulekahju kustutamist jätkati tõstukautolt hoone pealtpoolt.

Päästeamet palus kõikidel ümbruskonna elanikel tulekahju suitsu tõttu kodude uksed ja aknad hoida suletuna ning sundventilatsioon välja lülitada.

Tulekahju kustutati kella 02.46ks ning 21. veebruari hommikul naasti sündmuskohale järelkontrolli tegema. Kontrolli käigus leiti üks tulepesa, mis kustutati.

Tulekahjus keegi kannatada ei saanud ja täpse tekkepõhjuse selgitab välja menetlus.

Põlengus sai kahjustada masinaehitusfirma AS Sami tootmishoone. Ettevõtte kodulehe järgi tegeleb firma peamiselt teehooldusmasinatega - lumesahad, liivapuisturid, tänavapuhastusharjad ja muud.