Vägivalla tundemärkidega surnukeha leiti laupäeva lõuna paiku. Politsei pressiesindaja Annika Maksimov ütles laupäeval Delfile, et kahtlustatavatena peeti kinni kaks meest.

„Kriminalistid ja uurijad asusid otsekohe sündmuspaigal tõendeid koguma, selgitamaks, mis täpselt juhtus ja kes võis teo toime panna. Tapmises kahtlustavana peeti kinni 58-aastane ja 73-aastane mees, kes olid ohvriga omavahel tuttavad,“ rääkis Maksimov laupäeval.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kelly Kruusimägi ütles Delfile esmaspäeva õhtul, et Harju maakohus otsustas Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahistada 73-aastase mehe, kellele on esitatud esialgne kahtlustus 77-aastase mehe tapmises möödunud laupäeval Arukülas.

„Arvestades senise menetluse käigus kahtlusaluse käitumise kohta kogutud teavet, on prokuratuuri hinnangul tõsine risk, et vabadusse jäädes võib ta sooritada uusi kuritegusid. Harju maakohus nõustus prokuratuuri vahistamistaotluses esitatud seisukohtadega ja võttis tapmises kahtlustatava 73-aastase mehe kaheks kuuks vahi alla,“ ütles Kruusimägi.

Prokuratuuri avalike suhete nõuniku Allan Rajavee sõnul esitati kuriteokahtlustus ka teisele laupäeval kinni peetud mehele, kuid tema vahistamist ei pidanud prokuratuur vajalikuks.

Täpsemalt ei saa prokuratuur antud hetkel juhtumi detaile avada, kuivõrd tegemist on äsja alanud kohtueelse menetlusega.