Nimelt sai Haley vähem hääli kui „mitte ükski nendest kandidaatidest“, vahendab BBC News.

Osariigi kuberner oli kutsunud nii hääletama protestiks selle vastu, et Haley ei osale homme toimuval hääletusel, mida nimetatakse caucus’eks. Seal ei ole omakorda vastast Trumpil.

Kui 86% valimisringkondadest olid hääled ära lugenud, oli kõigi kandidaatide vastu hääletanud 63% valimistel osalenutest ja Haley poolt 31%.

Need valimised ei olnud aga siduvad, sest vabariiklik partei ei tunnusta neid. Seega ei ole tulemusel mingit ametlikku mõju. Küll aga peegeldab see Trumpi tugevust.

See, et Nevadas toimuvad kahed eelvalimised, on vabariiklaste ja demokraatide vaidluse tagajärg osariigi kongressis. 2021. aastal võeti nimelt vastu seadus caucus’elt primary’le ülemineku kohta.

Caucus on hääletus, mis nõuab inimestelt isiklikku kohalviibimist kindlal ajal, samas kui primary on tavapärane hääletus valimisjaoskonnas kogu päeva jooksul.

Haley Nevadas kampaaniat ei teinud ja otsustas selle asemel keskenduda oma koduosariigile Lõuna-Carolinale, kus toimuvad eelvalimised veidi enam kui kahe nädala pärast.