Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin rääkis teisipäeva õhtul, et politsei sai eile teate, et Läänemaal Lääne-Nigula vallas Suure-Lähtru külas leiti vastsündinu surnukeha. “Surnukeha oli leidnud ja teataja maja juurde toonud pere koer,“ tunnistas ta. „Politsei reageeris väljakutsele kohe ja kuna saabunud infole tuginedes ei olnud leitud lapse ema teada, siis alustati koheselt piirkonnas otsingutega, et leida vastsündinu ema.“

Taratuhini sõnul on praegu politsei kõige tähtsam ülesanne leida lapse ilmale toonud naine, kes ei ole neile teadaolevalt endiselt pöördunud arstiabi saamiseks haiglasse ja võib vajada seega kiiret abi.

„Eile õhtul ja öösel käisid politseinikud läbi nii piirkonna maastikku kui ka piirkonnas olevaid hooneid ja nende territooriumi. Kasutasime nii eile kui ka täna valgel ajal droonide abi, et suuremat maa-ala üle kontrollida. Otsingutel kasutasime ka teenistuskoerte abi,“ rääkis Taratuhin. „Oleme suhelnud inimestega, kes võisid eile ennelõunal lapse surnukeha leidmise piirkonnas viibida, et koguda neilt infot, mis võiks viia abivajava naise leidmiseni. Lisaks oleme rääkinud haiglate ja perearstidega.“

Taratuhin ütles, et politsei on kogunud piirkonnast kõikvõimalikke jälgi, mis võiksid viia lähemale naise leidmisele ning loodetavasti annavad nende osas tellitud ekspertiisid vajalikku lisainfot. „Nende tulemuste laekumine võtab siiski aega. Seni kogume täiendavat infot, kontrollime seda ja vaatame läbi piirkonnas olemasolevate valvekaamerate salvestisi, et tuvastada piirkonnas viibinud inimesi, kellelt politsei võib naise kohta täiendavat informatsiooni saada.“

„Meile on laekunud ka mitu vihjet, mida oleme kontrollinud nii Läänemaal kui Harjumaal, kuid nende vihjete kontrollimisel selgus, et tegemist ei olnud meie poolt otsitava abivajava naisega. Oleme kõigile tänulikud iga infokillu eest ja kontrollime kõiki meile laekuvaid vihjeid. Teie poolt antud info ja märkamine võib päästa naise elu!“ sõnas ta.

Tänaseks ei ole politseile veel teada, kes lapse ilmale toonud naine on, seega ei ole ametil võimalik anda ka täpsemat inimese kirjeldust. „Palume jätkuvalt kõigi abi, kes võivad omada mingit infot selle kohta, kes lapse ilmale toonud naine võib olla või kes eile ennelõunal piirkonnas midagi kahtlast märkasid. Andke sellest meile teada helistades numbril 5198 9886 või 112,“ ütles jaoskonna juht.

Juhtunu asjaolude selgitamiseks oleme alustanud kriminaalmenetlust ettevaatamatusest surma põhjustamist käsitleva karistusseadustiku paragrahvi alusel. Kriminaalmenetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Politsei sai esmaspäeval kella 11.40 ajal teate, et Läänemaal Lääne-Nigula vallas Suure-Lähtru küla piirkonnast leiti vastsündinu surnukeha. Võimud alustasid otsinguid, et leida äsja sünnitanud naine, kes ei pruugi olla saanud sünnitusjärgselt vajalikku arstiabi.

Jaga
Kommentaarid