Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Reelika Ratassepp ütles Delfile, et politsei- ja piirivalveamet on alustanud kriminaalmenetlust 20-aastase naise kohta, kes esialgsetel andmetel ründas eile õhtul Lasnamäel noaga 53-aastast naist.

Prokuröri sõnul sai kannatanu rünnaku käigus mitu torkehaava ja toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ravile. Juhtumi käigus sai kergemaid vigastusi ka meesterahvas, kes nägi noarünnakut pealt ja sekkus. Politsei pidas 20-aastase naise sündmuskohal kinni.

Ründaja motiiv on esialgu veel teadmata.

„Juhtumi täpsemad asjaolud selgitatakse alanud kriminaalmenetluses, mida viib Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtimisel läbi PPA Põhja prefektuuri kriminaalbüroo isikuvastaste kuritegude talitus,“ ütles prokurör.

Kas ründaja jääb vahi alla, selgub lähipäevil.

Ohvreid rünnati kööginoaga

Ohvri lähedane rääkis Delfile, et sündmused leidsid aset õhtul kella 21 ajal.

Tema sõnul tungis alkoholi ja tõenäoliselt ka mõne muu aine mõju all olev naisterahvas selja tagant kallale võõrale prügi välja viivale naisele ning lõi teda suure kööginoaga korduvalt selga.

„Õnneks mu mees nägi seda ja peatas selle tapatöö, saades ka ise rabelemise käigus väiksemaid vigastusi,“ sõnas ta. „Kinnihoidmise ajal oli pussitaja veel karjunud, et tal lastaks oma töö lõpetada ehk ohver tappa.“

Ta lisas, et nii ohver kui ka pussitaja rääkisid eesti keelt.