The Insider teatas Sergijenko Moskva kontaktidest juba 2023. aasta suvel. Nüüd said uurivad ajakirjanikud enda valdusse Sergijenko kirjavahetuse sotsiaalmeedias ja tegid kindlaks tema kontaktisiku. Nende sõnul on see FSB polkovnik Ilja Vetštomov, vahendab Meduza.

Kirjavahetuse põhjal kandis Sergijenko Moskva kuraatoritele ette oma tegevuse kohta ja kooskõlastas edasisi samme. Moskvast sai ta ka raha. Muu hulgas püüdles Sergijenko selle poole, et AfD parlamendifraktsioon esitaks Saksamaa põhiseaduskohtule taotluse tankide Leopard Ukrainasse saatmise peatamiseks.

Vetštomov on FSB viienda teenistuse üheksanda valitsuse töötaja. See vastutab Ukraina eest, kirjutab The Insider. Tal on lisaks pass Ilja Vekšini nimele, millega ta sõitis Türgisse ja Valgevenesse, kus kohtus värvatud Ukraina kodanikega.

Sergijenko eitas Der Spiegelile kõiki süüdistusi, nimetades neid alusetuks ja tõele mittevastavaks. Ta kinnitas, et ei tunne Vetštomovit ja tema sidemed Venemaaga on väljamõeldised.

Der Spiegeli teatel püüavad Saksa võimud praegu Sergijenkolt 2022. aastal saadud Saksa kodakondsust ära võtta. Sergijenkolt võeti ajutiselt ära ka Bundestagi sisenemise luba, mille abil võis ta seal vabalt ringi liikuda.