Isamaad toetab 25% vähemalt 18-aastastest valimiseelistust omavatest Eesti kodanikest, detsembris oli toetus 26%. Isamaa tõusis erakondade reitingutabelis liidripositsioonile eelmise aasta novembris.

Isamaa järel teiseks populaarsemaks erakonnaks on jaanuaris tõusnud Sotsiaaldemokraatlik Erakond (detsembris oli toetus 13%, jaanuaris 18%). Reformierakonna toetus on jaanuaris võrdne EKRE omaga: mõlema erakonna toetus on 16% ning võrreldes detsembriga olulist muutust pole.

Ka ülejäänud parlamendierakondade toetus püsib samal tasemel mis detsembris: Keskerakonda toetab 12% ning Eesti 200-t 5% valimiseelistust omavatest Eesti kodanikest. Pikemas tagasivaates (Riigikogu valimiste järgsel perioodil) on Reformierakonna ning Eesti 200 toetus olnud langustrendis.

Parlamendivälistest erakondadest on kõrgeim Parempoolsete toetus (3%). Erakonda KOOS toetab 2%, Eestimaa Rohelisi 1% ning muid erakondi kokku 1% valimiseelistust omavatest Eesti kodanikest. 1% annaks oma hääle üksikkandidaadile.

Kokkuvõttes on koalitsioonierakondade toetus tervikuna jaanuaris 39%, opositsioonierakondadel 53% ja parlamendivälistel erakondadel 7%. Võrreldes detsembriga need näitajad oluliselt muutunud pole.

Jaanuarikuine küsitlus toimus 18. – 25. jaanuaril 2024. Üle-eestiliselt küsitleti 872 vähemalt 18-aastast Eesti kodanikku. Ankeetidest 50% koguti telefoni- ja 50% veebiküsitlusega. Erakondade toetusnäitajate arvutamisel on aluseks võetud valimiseelistust omavad vastajad.