Arreteeritute hulgas oli nii mehi, naisi kui ka lapsi. Esialgsetel andmetel on isikud pärit Lähis-Idast ning nad on taotlenud varjupaika.

Kagu-Soome piirivalve kommunikatsiooni eest vastutav ametnik Ville Kuusisto ütles uudisteagentuurile STT, et migrandid ületasid piiri ööl vastu neljapäeva jalgsi läbi metsa. Ebaseaduslikust piiriületusest saadi teada tänu piirivalve teostatud jälitustegevusele.

Viimati pidasid Kagu-Soome piirivalvurid inimesi kinni 11. jaanuaril Lappeenrantas, Nuijamaa ja Joutseno vahelisel alal, kui loata ületasid piiri 11 migranti. Kinnipeetud isikud olid Iraani kodanikud ja taotlesid varjupaika.

Soome ja Venemaa vahelised piiripunktid on suletud alates eelmise aasta lõpust, viimase informatsiooni kohaselt on need suletud 11. veebruarini.

Kaheksa Soome-Venemaa piiripunkti suleti varjupaigataotlejate arvu suurenemise tõttu. Alates eelmise aasta augustist on idapiiri ületanud üle 1300 varjupaigataotleja.

Soome valitsuse hinnangul on varjupaigataotlejate suunamine Soome Venemaa hübriidoperatsioon, et õõnestada riigi stabiilsust ja sisemist ühtsust. Kreml eitab kõiki süüdistusi.