„Vastumeetmed võetakse tarvitusele ja võetakse tarvitusele sellised meetmed, et neid märgatakse, tuntakse, need saavad olema valusad nende jaoks, kes päästavad valla järjekordse kaubandus-, majandus- ja finantssõja vooru,“ lausus Zahharova täna pressikonverentsil, vahendab Interfax.

Kommenteerides lääne meedias ilmunud informatsiooni, et USA toetab Vene varade konfiskeerimist summas üle 300 miljardi dollari, ütles Zahharova, et „Washingtoni põhimõttelises suhtumises sellistesse asjadesse ei ole midagi uut“.

Zahharova sõnul püüavad Ühendriigid veenda Euroopa Liitu esimesena Vene varade konfiskeerimise mittelegitiimset tegevust läbi viima, et Euroopa Liit võtaks enda peale kõik vältimatud majanduslikud, juriidilised ja moraalsed tagajärjed.

„Meie suveräänsete reservide äravõtmisel on hukatuslikud tagajärjed finants- ja investeerimissfääridele nendes riikides, kes terve mõistusega ekspertide hoiatuste vastaselt sellisele sammule lähevad. Vene pool ei ole huvitatud olukorra sellisest arengust, aga on valmis igasugusteks variantideks, sealhulgas sellisteks, mis näevad ette adekvaatseid vastuseid igasugusele ebasõbralikule tegevusele,“ lisas Zahharova.

Jaga
Kommentaarid