Lõuna ringkonnaprokurör Silva Rood meenutas, et raske avarii juhtus mullu aprillikuus Metsalaane külas, kus põrkasid kokku Elva poolt tulnud Hyundai linnamaastur ja Puhjast Elva poole liikunud haagisega Volkswageni kaubik.

Kriminaalmenetluses tuvastati, et Hyundai juht sooritas Elva-Puhja maanteel vasakpööret ega andnud teed Volkswageni kaubikule, mis liikus Puhja poolt Elva poole ning keeras kaubikule ette.

Kokkupõrge oli sedavõrd tugev, et saadud löögist paiskus kaubik ümber ning selles tagaistmel kaasa sõitnud turvavööga kinnitamata 40-aastane mees paiskus autost välja, sai üliraskelt viga ja hukkus sündmuskohal.

Hyundai roolis olnud 91-aastane juht hukkus samuti sündmuskohal. Nii Hyundai kui ka Volkswageni juht olid kained ja omasid juhtimisõigust.

Menetlus lõpetati just seetõttu, et õnnetuse põhjustaja ehk Hyundai juht sai ka ise surma.

„See liiklusõnnetus kinnistab taas kord tõsiasja, et turvavöö võib päästa raskematest vigastustest ja säästa koguni elu. Volkswageni kaubikus oli kokku kolm inimest. Neist kaks, kes istusid eesistmetel, olid turvavööga kinnitatud ning pääsesid kokkupõrkest suure ehmatusega. Viga nad ei saanud. Kolmas, tagaistmel viibinud mees, oli aga rihmaga kinnitamata, ta lendas masinast välja ning hukkus sündmuskohal,“ märkis prokurör.