Poola veoautojuhid on alates novembrist blokeerinud piiriületusi Ukrainaga. 24. detsembril peatasid Poola põllumehed protesti, mille eesmärk oli kindlustada valitsuse toetust ja vältida maksutõusu.

Põllumeeste meeleavalduse juhi Roman Kondrowi sõnul on põllumajandusminister Czeslaw Siekierski esitanud põllumeestele teate, et nende nõudmised täidetakse, kuid hetkel pole veel peaminister Donald Tusk deklaratsiooni allkirjastanud.

„Me ei ole saanud kirjalikku kinnitust, et meie nõudmised täidetakse, seega jätkame protesti,“ ütles ta. Kondrow lisas, et taastatakse reegel lubada piiripunktist läbi vaid üks veok tunnis.

Poola veoautojuhid on alates 6. novembrist blokeerinud mitmeid piiripunkte Ukrainaga. Protestiga nõuavad nad Euroopa Liidus kehtiva süsteemi taastamist, mille kohaselt peavad Ukraina ettevõtted saama blokis tegutsemise jaoks load. Hetkel on Euroopa liit on peatanud lubade taotlemise, et Ukraina saaks tõhusamalt oma sõjaaegset majandust turgutada.

„Püüan veenda vedajaid, et nad ei kasutaks blokaade oma huvide kaitsmise meetodina. Teeme kõik, et nende huve tõhusalt kaitsta,“ ütles peaminister Donald Tusk pressikonverentsil.

Ta lisas, et blokaad raskendab ülesannet jõuda Poola ja Ukraina vahelise kompromissini. „Töötan Poola veoautojuhtide kasuks tõhusamalt siis, kui blokaadi pole,“ ütles Tusk.

Jaga
Kommentaarid