Blokaadi kaotamine Jahodõn-Dorohuski ülesõidul võimaldas sõidukitel ja kaupadel siseneda Ukraina territooriumile. Ringhääling Polsat News teatas, et kohalik Poola linnapea astus samme blokaadi tühistamiseks, kuna kartis, et ummistus mõjutab kohalikke negatiivselt.

Ukraina tolliteenistus oli varem teatanud, et Jahodõn-Dorohuski kontrollpunkt on avatud mõlemas suunas.

Ukraina taristuminister Serhi Derkatš ütles teisipäeval, et pärast blokaadi tühistamist on piiri läbinud umbes 100 veoautot. Ta lisas, et Kiiev loodab, et blokaadid lõpetatakse ka teistes kolmes piiripunktis.

Esmaspäeva õhtul ütles politsei pressiesindaja piirialal, et veoauto peatus ilmse rikke tõttu diagonaalselt üle Jahodõn-Dorohuski ristmikule viiva tee, mis blokeeris liikluse mõlemas suunas. Puksiirauto eemaldas sõiduki teelt.

Derkatš ütles, et meeleavaldajate katse esmaspäeval uuesti teed blokeerida ei peatanud liiklust ning veoautod kasutasid alternatiivset marsruuti.

Poola autojuhid on alates novembri algusest blokeerinud kaheksast riikidevahelisest piiriületuspunktidest nelja, avaldades meelt selle vastu, et Ukraina juhid pääsevad ELi ilma lubadeta.