„Elon Musk, õnnitlen teid põhimõttelise arusaamise saavutamise eest minu juhitava kommunikatsiooniministeeriumiga,“ kirjutas Iisraeli kommunikatsiooniminister Shlomo Karhi avalduses. „Selle olulise kokkuleppe tulemusena saab Starlinki satelliidiüksusi Iisraelis käitada ainult Iisraeli kommunikatsiooniministeeriumi loal, sealhulgas Gaza sektoris,“ lisas ta.

Musk on pidanud silmitsi seisma tugeva vastureaktsiooniga pärast antisemiitliku postituse „tegelikuks tõeks“ nimetamist tema sotsiaalmeediaplatvormil X. Postitus ajendas ettevõtteid peatama reklaamid X-is, mida on kritiseeritud kui kohta, kus vihkamine on lubatud ja püsiv. Valge Maja ütles oma avalduses Muski kommentaari kohta, et see on „antisemitilise ja rassistliku vihkamise jälk propageerimine“, mis läheb vastuollu Ameerika põhiväärtustega.

Karhi avaldas pöördumises lootust, et Musk „saab oma Iisraeli-reisi ajal väärtuslikku teavet ja et see on hüppelauaks tulevastele ettevõtmistele ning tugevdab tema suhteid juudi rahvaga ja väärtusi, mida jagame kogu maailmaga.“

Musk tegi eelmisel kuul ettepaneku pakkuda Gazale internetiühendust ja ütles, et Starlink võiks aidata piirkonnal luua ühenduse „rahvusvaheliselt tunnustatud abiorganisatsioonidega“, vahendab Reuters. Karhi lükkas idee tagasi, öeldes, et „Hamas kasutab seda terroristlikuks tegevuseks“.

Esmaspäeval Iisraeli visiidi ajal kohtus Musk peaminister Benjamin Netanyahuga ja külastas Kfar Aza kibbutsi, mida Hamas ründas 7. oktoobril. Vestluses Netanyahuga ütles Musk, et veresauna stseeni nägemine oli „äratav“.

Musk kirjutas ka esmaspäevase visiidi ajal X-i postituses: „Teod räägivad valjemini kui sõnad.“

Teisipäeval kutsus Hamasi kõrge ametnik Muski külastama Gaza sektorit. „Kutsume teda külastama Gazat, et näha Gaza elanike vastu suunatud tapatalgute ja hävitamise ulatust, mis on vastavuses objektiivsuse ja usaldusväärsuse standarditega,“ ütles Hamasi ametnik Osama Hamdan pressikonverentsil.