Politsei ja poliitikud kutsusid vaoshoitusele. Hoiatati valeinformatsiooni eest. Vägivald kasvas välja meeleavaldusest, mis algas eile pärastlõunal pussitamise toimumiskohas, vahendab Guardian.

Toimusid kokkupõrked märulipolitseiga ja mõned meeleavaldajad loopisid ilutulestikuvahendeid. Teised haarasid baaride ja restoranide juurest toole.

Iirimaa parlamendi hoone, Leinster House’i juurde seati üles politsei tõke.

Rahutuste tipphetkel oli väljas üle 400 politseiniku. Politsei esindaja Patrick McMenamin ütles, et politseinikke on rünnatud ja solvatud.

Iirimaa justiitsminister Helen McEntee nimetas sündmusi lubamatuteks ja ütles, et kõrilõikajalikul ja manipuleerival elemendil ei tohi lubada õõvastavat tragöödiat ära kasutada kaose tekitamiseks.

Politseiülem Drew Harris ütles, et rahutuste taga oli „paremäärmuslikust ideoloogiast tagant tõugatud täiesti hullumeelne kildkond“.

Vägivald puhkes pärast seda, kui Dublini kesklinna põhjaosas Parnell Square Eastis rünnati kolme väikest last ja naist. Politsei vahistas 50. eluaastates mehe, kes sai samuti vigastada. Rohkem kahtlusaluseid ei otsita.

Intsident leidis aset kohaliku aja järgi eile kella 13.30 ajal kooli nimega Gaelscoil Choláiste Mhuire juures. Politsei teatas, et tõsiselt said viga viieaastane tüdruk, 30. eluaastates naine ja 50. eluaastates mees. Kergemalt said viga viieaastane poiss ja kuueaastane tüdruk.

Õhtul kasutasid märulipolitseinikud Dublini peatänaval O’Connell Streetil rahva laiali ajamiseks kumminuie. O’Connelli silla juures põlesid buss ja auto.

Inimesed lõhkusid poodide aknaid ja süütasid ilutulestikuvahendeid. Kõlasid kõvad paugud. Märatsejad ähvardasid ajakirjanikke, kes küsisid, miks nad seal on, ja väitsid, et meedia ei räägi sisserände kohta tõtt.