X-i kohtuasi väidab, et Media Matters for America „manipuleeris“ andmeid, püüdes „hävitada“ varem Twitterina tuntud platvormi. Mitmed ettevõtted - sealhulgas Apple, Disney, IBM ja Comcast - peatasid reklaamid platvormil pärast Media Mattersi analüüsi avaldamist.

Advokaadirühm teatas eelmisel nädalal, et X-il on natsismi toetavate postituste kõrval ilmunud reklaame, nagu Hitleri tsitaadid ja holokausti eitamine. Eraldi süüdistati Muski ennast antisemiitliku sisu võimendamises platvormil.

Esmaspäeval Texases esitatud kohtuasjas väidetakse: „Media Matters teadlikult ja pahatahtlikult valmistas kõrvuti pildid, mis kujutavad reklaamijate postitusi X Corpi sotsiaalmeedia platvormil koos neonatside ja valgenatsionalistliku sisuga ning seejärel kujutasid neid valmistatud pilte nagu see oleks tüüpiline kasutajakogemus X-i platvormil.“

„Media Matters kavandas nii need pildid kui ka sellest tuleneva meediastrateegia, et tõrjuda reklaamijaid platvormilt ja hävitada X Corp,“ lisati avalduses.

X tegevjuht Linda Yaccarino postitas esmaspäeval: „Siin on tõde. Mitte ükski autentne kasutaja X-is ei näinud Media Mattersi artikli sisu kõrval IBMi, Comcasti või Oracle’i reklaame.“

Laupäeval lubas Musk esitada „termotuumakohtuasja“ Media Mattersi ja kõigi vastu, kes „võtsid kokku selles petturlikus rünnakus meie ettevõtte vastu“. Media Mattersi president Angelo Carusone ütles vastuseks, et nad võidavad kõik kohtumenetlused.

„Kaugel sõnavabaduse eestkõnelejast, mida ta väidab end olevat, on Musk kiusaja, kes ähvardab asjatute kohtuasjadega, püüdes vaigistada teateid, mille täpsust ta isegi kinnitas,“ ütles Carusone avalduses.

2004. aastal asutatud Media Matters on tuntud konservatiivsete kommentaatorite ja meediaväljaannete kriitika poolest. Nad kirjeldavad ennast kui mittetulunduslikku „progressiivset uurimis- ja teabekeskust, mis on pühendunud USA meedia konservatiivse valeinformatsiooni igakülgsele jälgimisele, analüüsimisele ja parandamisele“.