Londoni politsei teatas sotsiaalmeediaplatvormi X-i postituses, et nad seisid silmitsi vastumeeleavaldajate agressiooniga, keda oli linnas „märkimisväärsel hulgal“. Nad lisasid, et neil ei lubata Palestiina-meelsele meeleavaldusele vastu astuda.

„Me kasutame kõiki meie käsutuses olevaid volitusi ja taktikaid, et seda ei juhtuks,“ ütles politsei.

„Rahvuslik marss Palestiina eest“ on viimane Briti pealinnas toimunud meeleavalduste seeriast, et avaldada toetust palestiinlastele ja kutsuda üles relvarahu Gaza sektoris.

Palestiina solidaarsuskampaania üks korraldajatest Ben Jamal ütles Reutersile, et meeleavaldusega võib liituda kuni miljon inimest. Ta ütles, et meeleavaldus on rahumeelne, kuid tunnistas „tänast teravnenud olukorda“.

Kogunemisel võis kuulda Palestiina-meelseid meeleavaldajaid hüüdmas „Jõest mereni, Palestiina saab vabaks“, vahendab Reuters. Paljud juudid peavad seda lauset antisemiitlikuks ja kutsub Iisraeli hävitama.

Kaklused politsei ja paremäärmuslaste vastumeeleavaldajate vahel toimusid veidi enne Palestiina-meelset meeleavaldust Kenotaafi sõjasamba lähedal, kus mõned vastumeeleavaldajad skandeerisid: „Me tahame oma riiki tagasi.“ Politsei sõnul loobiti politseinike pihta pudeleid.

Politsei on teatanud, et korrarikkumiste ärahoidmiseks on valves peaaegu 2000 ametnikku ja neljapäevast saadik on Kenotaafi ümber olnud enneolematu ööpäevaringne politseivalve.

Abivoliniku asetäitja Laurence Taylor ütles, et laupäev tuleb „väljakutsuv ja pingeline“.

Valitsusministrid nõudsid marssi ära jätmist, sest see langes vaherahupäevale, mis tähistab Esimese maailmasõja lõppu ja mälestatakse sõjategevuses hukkunuid.