Soome politsei teatel on koostöö Soome, Eesti ja toetust andvate ametkondade vahel olnud tihe ja tulemuslik. Soome politsei on tihendanud koostööd ka Hiina võimudega.

„Tehnilised uuringud jätkuvad endiselt, kuigi sündmuskoha aktiivne uurimine kohapeal on lõppenud. Praegusel hetkel saab öelda, et 24. oktoobril merest üles tõstetud ankur sobib teatud tehniliste andmete osas Newnew Polar Beari ankruks. Kõnealuse ankru küljest on leitud ka sama tüüpi värvi kui kahjustada saanud gaasitoru küljest,“ ütles kriminaalülemkomissar Risto Lohi.

Kogutud andmete analüüsi põhjal on sündmuste kulu peamine uurimisliin muutumatuna püsinud. Juurdluse raskuspunkt on endiselt Newnew Polar Beari osa väljaselgitamisel.

„Oleme olnud ühenduses Hiina võimudega ja koostanud rahvusvahelise õigusabitaotluse andmete saamiseks ja koostöö süvendamiseks juhtumi uurimisel,“ ütles Lohi.

Täpsemaid tehniliste uuringute tulemusi saadakse hiljem. Kuigi juurdlus on hästi edenenud ja seda jätkatakse aktiivselt, tuleb Soome politsei sõnul siiski valmis olla pikaajaliseks juurdluseks sellega seotud tehniliste uuringute ja mitmete rahvusvaheliste taotluste tõttu.