Prantsusmaa finantsprokuratuur teatas, et esmaspäeval toimusid läbiotsimised Kuzmitševi häärberis Pariisis ja villas, mis asub Vahemereäärses piirkonnas.

Prantsusmaa ajalehe Le Monde andmetel osales läbiotsimistel kuuskümmend inimest, sealhulgas korruptsiooni- ning finants- ja maksukuritegude vastu võitlemise keskosakonna politseinikke ning sündmuskohalt avastati „rahavirnad“.

Kuzmitšev peeti teisipäeval kinni, kuid süüdistust pole talle veel esitatud. Tema advokaat Philippe Blanchetier keeldus Reutersile kommentaare andmast.

„See on üks tugevamaid lööke, mille Prantsuse õiglus Venemaa oligarhile on andnud pärast sissetungi Ukrainasse,“ Le Monde.

EL kehtestas Kuzmitševi suhtes sanktsioonid vahetult pärast Moskva sissetungi algust Ukrainasse. Sanktsioonide kehtestamise ajaks oli ta juba Prantsusmaa territooriumil.

EL-i sõnul toetas Kuzmitšev aktiivselt materiaalselt või rahaliselt ning sai kasu Krimmi annekteerimise või Ukraina destabiliseerimise eest vastutavatest Venemaa otsustajatest. Nad lisasid, et tal on tugevad sidemed Venemaa presidendiga.

Sama otsusega kehtestas EL sanktsioonid ka Kuzmitševi Alfa Groupi partneritele Mihhail Fridmanile, German Khanile ja Petr Avenile.

Prantsuse tolliagendid arestisid eelmisel aastal miljardäri 26-meetrise jahi La Petite Ourse’i osana sanktsioonidest, mis käivitas õigusliku võitluse võimude ja Kuzmitševi vahel.

Ärimees on ajakirja Forbes nimekirja alusel 389. rikkaim inimene maailmas, tema väärtus ulatub umbes 6,4 miljardi dollarini.